1. Italië
  2. Marche
  3. Arcevia (Ancona)
  4. Il Mulino la Fenella
image

Il Mulino la Fenella

Locatie en atmosfeer

De watermolen heeft een lange en rijke historie en is van grote betekenis voor de streek. Bij de restauratie van de watermolen en de bijgebouwen zijn bijna alle oude materialen opnieuw gebruikt. We hebben daarvoor een aannemer geselecteerd die uitgebreide ervaring heeft met het restaureren van zogenaamde casa storiche. Samen met de lokale gemeenschap is de renovatie stap voor stap gerealiseerd. Veel aandacht is besteed aan het energiezuinig maken van het huis. In de winter wordt gestookt op hoogrendement-houtkachels die op de cv-installatie zijn aangesloten. In de enorme open haard is een warmtewisselaar op maat gemaakt die circa 35Kw aan de centrale verwarming levert. Het hout is afkomstig van eigen terrein. De volgende stap in ons plan is om het stromende water van de beek te gebruiken om elektriciteit op te wekken en een zonne-energie-installatie om water te verwarmen.

Faciliteiten en aanbod

In de molen zijn twee riante appartementen voor zes personen ingericht met modern comfort en verrassende details. Ook kan ze exclusief als vakantiehuis voor 12 personen worden gehuurd. Daarnaast worden er zakelijke arrangementen geboden aan bedrijven. Elke herfst doen wij het truffelarrangement met een echte truffeljacht over ons terrein. Ook leerden wij dat La Fenella elk jaar het decor was geweest van een oogstfeest in de streek. Wij hadden dan ook niet veel bedenktijd nodig om deze mooie traditie nieuw leven in te blazen en zo werd de basis gelegd voor ons jaarlijkse zomerfeest in augustus, tijdens welke wij onze gasten, de inwoners van de drie omliggende gehuchten en onze leveranciers van bouwmaterialen, wijn en eten uitnodigen om met elkaar te eten, te zingen en te dansen. Gasten kunnen zelf koken in de eigen keukens in de appartementen. Maar voor gasten die geen zin hebben om te koken kan streekkok Luciano ingehuurd worden voor een echte Italiaanse maaltijd, lunch of een antipasti-proeverij met heerlijke streekwijnen. De beek over ons terrein vormt een natuurlijk zwembad met lagunes en watervalletjes, heerlijk om in te plonzen en te zwemmen. Er zijn vele terrassen aanwezig om te relaxen en te genieten. Het geheel ligt op 13 hectare landgoed met heuvels, bos, noten-, fruit- en olijfbomen en grasland. We verbouwen asperges en kruiden.

Omgeving en activiteiten

De watermolen maakt deel uit van het slaperige, middeleeuwse dorpje Caudino, niet ver van het stadje Arcevia. Caudino bezit één van de negen historische kastelen van de Rocca Contrada, een groot cultureel erfgoed, oorspronkelijk gebouwd voor de verdediging van het centrale gedeelte van Le Marche. La Fenella ligt aan de rand van het beschermde nationale natuurpark Gola della Rossa met de beroemde Grotte di Frasassi. Bij ons vindt u nog veel oorspronkelijke en overvloedige flora en fauna. Dat maakt ons ook een erg geschikte bestemming voor de sportieve vakantieganger die houdt van wandelen en mountainbiken. Ook paardrijden door het Verdicchio-wijngebied is aan te bevelen. Wat verder weg bezoekt u het monumentale Urbino, de zandstranden bij Senigallia en de middeleeuwse dorpjes Mondavio en Corinaldo.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Italiaans, Nederlands, Engels, Duits

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen12Aantal huisjes/appartementen2Prijs kleinste eenheid per week€ 575 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 1275 per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen12Aantal kamers9Prijzen op aanvraag

Maaltijden

Maaltijden beschikbaarLunch€ in overlegDiner€ in overlegAfstand tot supermarkt6 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Natuurzwemmen

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)383

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Beek, rivier, kanaal

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Akkerbouw, Bosbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSenigallia (39 km), Urbino (59 km), Ancona (58 km)Dichtstbijzijnde dorpArcevia