1. Frankrijk
  2. Franche-Comté
  3. Ounans (Jura)
  4. Huttopia la Plage Blanche
image

Huttopia la Plage Blanche

Locatie en atmosfeer

Deze familiecamping ligt aan de rivier La Loue. De kampeerplaatsen bovenop de oever zijn licht glooiend. De oever zelf is steil en begroeid met planten.De plaatsen op het andere deel van de camping hebben een weids uitzicht over het Jura-gebergte. Op de campings van Huttopia staan het ecosysteem en het respect voor de natuur centraal.

Faciliteiten en aanbod

Behalve staanplaatsen voor tenten, caravans en campers zijn er milieuvriendelijke accommodaties van tentdoek of onbewerkt hout (toile-et-bois). De meest luxe hebben een eigen badkamer. Ook zijn er sfeervolle houten lodges (mobile homes) op palen die verscholen liggen in het landschap. U kunt een duik nemen in het zwembad of in de rivier. Op de camping kunt u kano’s en kajaks huren om La Loue af te varen. Er is ook een meertje bij. De kinderen kunnen onder begeleiding een tochtje op een pony maken en leren boogschieten. Of wat dacht je van een workshop circus!

Omgeving en activiteiten

De hoogste bergen van de Jura reiken tot 1600 meter en lopen door tot over de Zwitserse grens. De Jura heeft een rijke flora en fauna met prachtige watervallen, meren, bossen, fantastische vergezichten en de lucht is er zuiver! Ga naar de Saline Royale (zoutmijn) van Arc et Senans (12 km) met museum, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Dole (22 km) is een stad van kunst en geschiedenis en geboorteplaats van Louis Pasteur. Baume-les-Messieurs (40 km) is een echt juweeltje. Het dorp met zijn prachtige abdij ligt midden tussen fascinerende canyons en watervallen die u niet mag missen. Ontdek de Citadelle van Besançon, een mooie vestingstad, meer dan drie eeuwen geleden door Vauban gebouwd. En vergeet niet Château-Chalon te bezoeken (40 km), dit pittoreske dorpje ligt bovenop kalkkliffen en kijkt uit over de hellingen van de vallei van La Seille en de wijngaarden. Ontdek de regionale specialiteiten en bezoek het Maison du Comté in Poligny (20 km) om alles te weten te komen over deze eerste AOC-kaas van Frankrijk. De regio van Arbois staat erom bekend de beste Jura-wijnen te produceren. Als u de wijnroute volgt kunt u de verschillende domeinen ontdekken en proeven, zoals strowijn en vin jaune.

Algemene informatie

Openingstijden camping27-04 t/m 24-09

Gesproken talen

Engels, Frans

Gewone camping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen200Aantal tentplaatsen186prijs per persoon€ 15-38Prijs per kind (<12)€ 0-4,50Huurprijs caravan per dag€ 63-129Huurprijs tent per dag€ 39-119

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieMaaltijden beschikbaarOntbijtLunchDinerAfstand tot supermarkt0,1-5 kmAfstand tot restaurants5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Boot- of kanoverhuur

Fietsverhuur

Paardrijden

Buitenzwembad

Natuurzwemmen

Buitensportfaciliteiten

Sportfaciliteiten

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Boot- of kanoverhuur

Kinderen

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Binnenspeelruimte

Spelletjes

Kinderstoel

Kinderbed

Ontmoetingsplek voor jongeren

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)217

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Beek, rivier, kanaal

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadDoleDichtstbijzijnde dorpOunans