1. Frankrijk
  2. Midi-Pyrénées
  3. Saint-André-Alban (Tarn)
  4. Le Magnérès
image

Le Magnérès

Locatie en atmosfeer

Deze voormalige boerderij en wijmakerij Le Magnérès ligt op een hoogte van 250 meter in de Tarnvallei, aan de voet van het Centraal Massief. Het terrein bestaat uit weilanden voor vee, landbouwgrond voor groente- en fruitteelt en vier hectare gemengd bos.

Faciliteiten en aanbod

In het dal stroomt de Malagouste, een beekje dat uitmondt in de Tarn. Langs deze beek kunt u ruime en beschutte kampeerplekken vinden die de eigenaren oases noemen. Hier kunt u het nomadengevoel beleven van onderweg zijn, een goede plek tegenkomen om kamp te maken en tot rust te komen. Er is plaats voor meerdere tenten. Elke oase heeft een primitief toilet. Maar moderne gemakken als telefoon en wasmachine bevinden zich in de boerderij en staan tot uw beschikking. 's Avonds kunt u mee-eten en andere gasten ontmoeten aan de grote tafel in de buitenkamer. 's Morgens zijn er warme broodjes. Kinderen kunnen hun eigen broodje komen bakken, de dieren voeren en spelletjes doen. Oppas voor kinderen kan worden geregeld.

Omgeving en activiteiten

Op vijf minuten van Le Magnérès kunt u zwemmen in de Tarn. Maar ook bijvoorbeeld bij de Barage de Racise in de buurt van Realmont. In Trébas is een kanoverhuurpunt. Er zijn diverse wandelroutes, zoals de GR36, om deze prachtige streek te verkennen. U bevindt zich op een steenworp van het Regionale Natuurpark Grands Causses, een verzameling kalksteenplateaus dat door Unesco tot beschermd Mediterraan agropastoraal landschap is uitgeroepen. Een agropastoraal landschap is te herkennen aan een verfijnd stelsel van paden waarlangs bijvoorbeeld schapenhoeders trokken. Het kunstenaarsdorp Cordes-sur-Ciel is zeker een bezoek waard. Albi heeft een fraai historisch centrum, een kathedraal en het museum Toulouse Lautrec. Bezoek ook Roquefort, waar de gelijknamige schapenkaas wordt gemaakt.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Frans, Nederlands, Engels

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Caravans/campers niet toegestaan1Totaal aantal staanplaatsen5Aantal tentplaatsen5Alleen droogtoilet/composttoiletprijs per persoon€ 5,50

Maaltijden

Diner€ 12Afstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Openlucht kinderbad

Kinderstoel

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)280

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Tuinbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadAlbi (40 km)Dichtstbijzijnde dorpTrébas (3 km)