1. Frankrijk
  2. Pays de la Loire
  3. Saumur (Maine-et-Loire)
  4. Huttopia Saumur
image

Huttopia Saumur

Locatie en atmosfeer

Vanaf Camping Huttopia Saumur kijkt u vorstelijk uit over de Loire-vallei, het land van kastelen en de omringende wijngaarden. In een half uur fietst u naar het beroemde château van de gelijknamige stad.

Faciliteiten en aanbod

Naast verschillende staanplaatsen zijn er ingerichte tenten (toile-et-Bois), chalets en luxe caravans met grote houten terras te huur. Sommige plaatsen hebben uitzicht op de Loirevallei. In het hoogseizoen wordt er wekelijks een wandeltocht georganiseerd. Er zijn twee zwembaden en splinternieuwe sport- en speelterreinen en een fitnessruimte. Voor kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals ponyritjes en middeleeuwse workshops waarbij je in de huid van een ridder kunnen kruipen, voetbalwedstrijden, jeu-de-boulescompetities, boogschieten, kooklessen, muziekavonden en films in de buitenlucht. Deze camping heeft een Accueil Vélo label waarmee het fietsers services aanbiedt zoals een overdekte fietsenstalling en reparatiekit, een gastvrije ontvangst met praktische informatie en advies over fietsroutes en het weer en aangepaste services zoals bagagetransfer, wassen en drogen van de was, verhuur van fietsen en accessoires en reiniging van uw vehikel. Kortom, een camping waar het een jong gezin aan niets ontbreekt.

Omgeving en activiteiten

Saumur ligt in het hart van het oude graafschap Anjou en deze regio is dan ook vooral befaamd om zijn vele kastelen. Het is een lichtglooiend landschap met uitgestrekte wijngaarden, landbouwgebieden met artisjok en asperges, fruitboomgaarden en bossen. Het landschap is door Unesco op de werelderfgoedlijst geplaatst. Maar toch wel vooral vanwege de vele kastelen. Omdat het gebied nagenoeg nooit werd geteisterd door oorlogen, kunt u hier ruim 1000 jaar architectuurgeschiedenis aanschouwen: van de zware, vooral functionele donjons en verdedigingswerken uit de beginperiode tot de latere, rijkelijk geornamenteerde Barokke ontwerpen. Nog recenter werd de stijl juist weer soberder, maar vooral het interieur rijker. Ook Saumur heeft zijn authenticiteit weten te bewaren: niet alleen om zijn kasteel, maar bijvoorbeeld om de grotwoningen. Ze worden tegenwoordig vanwege hun ideale temperatuur vaak gebruikt als wijnkelder of champignonkwekerij. Andere worden nog steeds bewoond of zijn als vakantiehuisje in gebruik. En ook op het gebied van culinaire tradities, fouées, pommes tapées …, en de Loire-wijnen die u op de camping of in één van de wijnkelders in de omgeving kunt proeven. Elke maandagavond komt de markt naar u toe waar u deze lokale specialiteiten kunt ontdekken. De Loire-vallei leent zich uitstekend om te fietsen of voor boottochtjes over de Loire in een toue cabanée.

Algemene informatie

ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Engels, Frans

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen5-6Prijs kleinste eenheid per week€ 390-973 (65-139 per nacht) Prijs grootste eenheid per week€ 511-1050 (73 - 150 per nacht)

Gewone camping

Totaal aantal staanplaatsen159Aantal tentplaatsen105prijs per persoon€ 21,50-51Prijs per kind (<12)€ 0-4,80Huurprijs caravan per dag€ 65-139Huurprijs tent per dag€ 42-119

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieMaaltijden beschikbaarOntbijtLunchDinerAfstand tot supermarkt0,1-6 kmAfstand tot restaurants0,1-6 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Paardrijden

Buitenzwembad

Buitensportfaciliteiten

Sportfaciliteiten

Workshops en cursussen

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Kinderen

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Binnenspeelruimte

Spelletjes

Kinderboeken

Kinderstoel

Kinderbed

Ontmoetingsplek voor jongeren

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)75

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Overwegend landbouwgebied

Beek, rivier, kanaal

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSaumurDichtstbijzijnde dorpSaint-Hilaire-Saint-Florent