1. Frankrijk
  2. Midi-Pyrénées
  3. Lachapelle-Auzac
  4. Les Pieds dans l’Eau
image

Les Pieds dans l’Eau

Locatie en atmosfeer

In een prachtig waterrijk dal bezitten wij 3,5 hectare beschermde natuurgrond. Op ons privéterrein bevinden zich natuurlijke waterbronnen, een rivier en een beek, een verstopbos en een heuse grot. We hebben een kleinschalige forelkwekerij en een vijver met waterplanten, insecten, kikkersoorten en koi-karpers. Het stikt hier van de vlinders en libellen. We hebben een kruidentuin, een moestuin en een kleine boomgaard met appels en walnoten. Twee ezels, kippen voor de eieren, poezen en twee lieve honden. We wonen hier al 15 jaar. Het is rustig, maar wel gezellig overdag. ’s Avonds is het stil en heeft u een fantastische sterrenhemel. Er is een zout zwembad gebouwd in een forelbasin: 12 meter lang en 3,5 meter breed en met een ondiep kindergedeelte. Mijn man Ludo is bioloog en neemt alle tijd om uitleg te geven over het karstlandschap van de Blagour. Elk accommodatie heeft een informatiemap liggen met hoe om te gaan met de bronnnen, de dieren en de natuur. De sfeer is hier heel los en makkelijk.

Faciliteiten en aanbod

We hebben twee huizen voor vier à vijf personen, een studio voor twee personen. Verder een woonwagen of roulotte voor twee à drie personen en twee aan elkaar gekoppelde roulottes voor vier à zes personen. Elk logement is vrijstaand, heeft ruimte, vrij uitzicht en eigen voorzieningen. Huur van bedlinnen (€ 7,50) is mogelijk en de eindschoonmaakkosten bedragen € 30-50. De roulottes beschikken over een droogtoilet en de huizen maken gebruik van een warmtepompsysteem. Zonneboilers staan op de planning. In een schuur is een wifi-plaats gemaakt met tafels en stoelen waar u wat kunt drinken en waar eieren, groenten en jam plus wijn verkrijgbaar zijn in de zomer. Omdat we op de boerenmarkt staan met gegrilde en gerookte forel, nemen we onze gasten vaak mee of laten we ze onze specialiteit proeven. We verkopen aan huis onze noten, eieren, jam en het overschot aan groenten.

Omgeving en activiteiten

We liggen supercentraal tussen de bedevaartsplaats Rocamadour, het Middeleeuwse Sarlat, Domme, Martel, Collogne-la-Rouge en Turenne. Er is veel geschiedenis om ons heen. Prachtige plaatsjes. Verder de rivier de Dordogne (5 km) om te kanoën en zwemmen. Verder zijn er vele parken en tuinen voor jong en oud. Vanuit ons dal kunt u geweldig wandelen en fietsen. Fietsen staan hier klaar.

Algemene informatie

Openingstijden camping15-03 t/m 31-12ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Logies

Aantal personen2Aantal kamers1Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 60-75 (studio)

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen17-19Aantal huisjes/appartementen5Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 275-475 (studio en/of 3 roulottes voor 2 tot 6 personen) Prijs grootste eenheid per week€ 275-725 (huizen), € 2775 (gehele complex)

Groepsverblijf

Aantal personen17Aantal kamers8Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenPrijzen op aanvraag

Maaltijden

Verkoop van eigen productenOntbijt€ 5Afstand tot supermarkt4 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Gezondheidsbehandelingen (kuren, massages, etc.)

Buitenzwembad

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)124

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Overwegend landbouwgebied

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Fruitteelt, Viskwekerij

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSouillac (9 km), Sarlat-la-Canéda (33 km), Brive-la-GaillardeDichtstbijzijnde dorpLachapelle-Auzac (4 km), Martel (16 km)