1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Bélaye (Lot)
  4. Camping la Tuque
image

Camping la Tuque

Location and atmosphere

La Tuque is een sfeervolle en ruim opgezette natuurcamping in de prachtige groene omgeving van het departement Lot. Het glooiende bosterrein van negen hectare wordt omringd door de wijnvelden van de Vin de Cahors en biedt rustzoekers en natuurliefhebbers een ambiance waarin comfort en kamperen hand in hand gaan. La Tuque is een klein paradijs. We spuiten geen gif en gebruiken biologisch afbreekbare producten. We gaan spaarzaam om met verlichting zodat u volop kunt genieten van de prachtige sterrenhemel. Kortom we willen onze camping duurzaam in bedrijf houden. In het hoogseizoen is de camping autovrij.

Facillities

De camping heeft 76 kampeerplaatsen en 29 verhuuraccommodaties, waaronder een aantal safari lodge tenten. De plaatsen zijn heel divers: van schaduwrijk tot zonnig. Voor activiteiten is alle ruimte: een speeltuin, jeu de boule, twee zwembaden waarvan één met glijbanen, tafeltennistafels, tennisbaan, trapveldje en speelweide. Maar de natuur biedt de kinderen de beste speelmogelijkheden: verstoppertje spelen, ravotten en hutten bouwen is op ons terrein ideaal. Er is een gezellig restaurant met bar en terras. Op de menukaart staan typische Franse streekgerechten en huisgemaakte pizza. We organiseren wekelijks een gezamenlijke barbecue en ook is er iedere week een dégustation op ons terras. Wifi is aanwezig.

Surroundings and activities

De omgeving is heuvelachtig met kastelen, grotten en gezellige markten. De middeleeuwse stad Cahors met z’n Pont Valentré mag niet worden gemist. Het enorme kasteel Bonaquil spreekt tot de verbeelding van kinderen. In de omgeving zijn er diverse bastides en het barst er van de dolmens en menhirs. De vallei van de Lot is het gebied van de Cahorswijnen: en u moet tenminste een keer een proeverij hebben bezocht. De Lot leent zich uitstekend om te wandelen en fietsen. Wij hebben vanaf de camping enkele wandeltochten voor u uitgezet die u rechtstreeks naar de wijnvelden leiden. Maar ook kanovaren, paardrijden en parasailing zijn mogelijk.

General information

Opening times accommodation28-04 t/m 15-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons140Number of holiday unitsmeerderePlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 161-525 per unitPrice largest unit per week€ 161-525 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches105Number of tent pitches76prices per person€ 4-6,30Price tent per night€ 6,50-10,50Price caravan/camper per night€ 6,50-10,50Costs for use electricity per day€ 4Caravan rental price per week€ 350-695Tent rental price per week€ 350-895Prices cabin or bungalow per week€ 161-280

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDinnerDistance to supermarket10 kmDistance to restaurants10 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)270

Route description

Nearest cityCahorsNearest villagePrayssac