1. Frankrijk
  2. Franche-Comté
  3. Sarrogna (Jura)
  4. Camping au Pays des Voisins
Kleine kaart
image

Camping au Pays des Voisins

Locatie en atmosfeer

De boerderij ligt op een hoogte van 600 meter in de Franche-Comté. De plek is ideaal om uit te rusten en nieuwe energie op te doen. De eigenaren beschermen bedreigde boerderijdierrassen; zo houden zij bijvoorbeeld Velay-schapen, Jersey-koeien en Gascogne-varkens. De accommodatie is geschikt voor kinderen. Er zijn veel kleine boerderijdieren - kippen, konijnen en eenden - en samen met de eigenares kunnen zij ook kennis maken met de legende van de voisins, een legendarisch volkje dat in de omgeving huist. Of ze leren ontdekken wat er zoal in de tuinen verbouwd wordt. Zonnepanelen op het dak zorgen voor warm water. Er is in 2006 een experiment gestart met een jardin solidaire: een voorbeeldtuin met een sociale functie.

Faciliteiten en aanbod

Het kleinschalige kampeerterrein biedt plaats aan twaalf tenten op zeer ruime, niet-afgebakende plekken met afwisselend zon en schaduw. U kunt zich hier echt afzonderen. Er zijn twee douches, twee toiletten, wastafels en een wasgelegenheid. Achter het toiletblok ligt nog een terras met tafels en stoelen. Op de boerderij zijn marmelades, vruchtensappen en honing te koop. In het hoogseizoen is reserveren gewenst.

Omgeving en activiteiten

Vanaf 2007 is het educatieve wandelpad klaar met allerlei wetenswaardigheden over flora en fauna. Het pad begint op drie kilometer van de camping. Kleine wandelingen in de omgeving zijn mogelijk, bijvoorbeeld naar Marangea-waterval door het dichte bos. De eigenaren kunnen u andere wandelingen in de regio aanreiken. In de nog ongerepte, heuvelachtige omgeving liggen weinig betreden wandelpaden. Op zeven kilometer vindt u het strand Bellecin bij Lac de Vouglans, waar u een duik kunt nemen. 's Winters kunt u 25 kilometer verderop skiën en langlaufen (Lélex, Mijoux).

Algemene informatie

ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Frans, Engels, Duits

Boerderijcamping

Accommodatie te huur (blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan)1Aantal tentplaatsen12prijs per persoon€ 10 per nacht

Maaltijden

Afstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants8 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Toeristisch smalspoor, stoomtrein

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)592

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Poel, ven, meer

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Tuinbouw, Fruitteelt, Veeteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadLons-le-Saunier (27 km), Oyonnax (47 km), Lyon (128 km), Mâcon (95 km), Dijon (124 km), Genève (117 km), Besançon (110 km)Dichtstbijzijnde dorpOrgelet (9 km), Sarrogna (2 km)