1. Frankrijk
  2. Franche-Comté
  3. Sarrogna (Jura)
  4. Camping au Pays des Voisins
Kleine kaart
image

Camping au Pays des Voisins

Locatie en atmosfeer

De camping ligt op een hoogte van 600 meter in de Franche-Comté. De plek is ideaal om uit te rusten en nieuwe energie op te doen. Hoewel de voorheen biologische boerderij na de BSE-uitbraak in 2001 zich genoodzaakt zag te sluiten, wemelt het er nog van de dieren: ezels, koeien, schapen, konijnen, kippen, een varken en een kat. De eigenaren houden zich onder andere bezig met het fokken van regionale en zeldzame rassen. Het terrein wordt zoveel mogelijk op ecologische wijze beheerd, door gebruik van natuurlijke bouwmaterialen en ecologische producten. Zonnepanelen op het dak zorgen voor warm water. De eigenaren delen hun kennis op dit gebied graag met hun gasten. Wie in alle eenvoud wil genieten van rust, gastvrijheid en prachtige natuur is bij deze camping aan het juiste adres.

Faciliteiten en aanbod

Het kleinschalige kampeerterrein biedt plaats aan twaalf tenten op zeer ruime, niet-afgebakende plekken met afwisselend zon en schaduw. U kunt zich hier echt afzonderen. Er zijn twee douches, twee toiletten, wastafels, een wasgelegenheid en een koelkast ter beschikking voor de campinggasten. Achter het toiletblok ligt nog een terras met tafels en stoelen. Het terrein en het sanitair zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de ontvangsthal is het werk van lokale kunstenaars te bewonderen. Kinderen kunnen samen met de eigenares kennismaken met de legende van de Voisins, een legendarisch volkje dat gezien wordt als beschermers van het terrein. Je kunt ze overal tegenkomen, gemaakt van materialen uit de omgeving. Wie het leuk vindt kan bij de eigenares een workshop volgen.

Omgeving en activiteiten

Op drie kilometer van de camping begint een educatief wandelpad met allerlei wetenswaardigheden over de flora en fauna van het gebied. Kleine wandelingen in de omgeving zijn mogelijk, bijvoorbeeld naar Marangea-waterval door het dichte bos. De eigenaren kunnen u andere wandelingen in de regio aanreiken. In de nog ongerepte, heuvelachtige omgeving liggen weinig betreden wandelpaden. Op zeven kilometer vindt u het strand Bellecin bij Lac de Vouglans, waar u een duik kunt nemen.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie15-6 t/m 15-9ReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Frans, Engels, Duits

Boerderijcamping

Accommodatie te huur (blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan)1Aantal tentplaatsen12prijs per persoon€ 5Prijs per kind (<12)€ 3 (3e kind gratis)Prijs tent per nacht€ 5Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 5

Maaltijden

Afstand tot supermarkt7 kmAfstand tot natuurvoedingswinkel25 (Lons le Saunier)Afstand tot restaurants4 (biologisch/vegetarisch) km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Kuuroord

Toeristisch smalspoor, stoomtrein

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)592

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Poel, ven, meer

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Tuinbouw, Fruitteelt, Veeteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadLons-le-Saunier (27 km), Oyonnax (47 km), Lyon (128 km), Mâcon (95 km), Dijon (124 km), Genève (117 km), Besançon (110 km)Dichtstbijzijnde dorpOrgelet (9 km), Sarrogna (2 km)