1. Frankrijk
  2. Centre
  3. Paulnay (Indre)
  4. Ferme de la Caillonnière
image

Ferme de la Caillonnière

Locatie en atmosfeer

Anneke Baas en Frans Haalebos zijn in 1999 neergestreken bij Paulnay in het regionaal natuurpark Brenne. Zij zijn daar een geitenboerderij en kaasmakerij begonnen. De boerderij is al voor 2012 omgeschakeld naar biologisch en beschikt sinds 2014 over het keurmerk Agriculture Biologique. De piramide-vormige en met as bestrooide geitenkazen vallen ook onder het AOP Valençay en dat betekent dat alle ingrediënten of voedingsstoffen voor de geiten, zoals klaver, luzerne, spelt, gerst en haver, in de afgebakende omgeving van Valençay en in dit geval op Ferme de la Caillonnière zelf worden verbouwd. De kazen worden maarliefst drie keer per jaar gekeurd, bijvoorbeeld op smaak.

Faciliteiten en aanbod

Op Ferme de la Caillonnière kunt u een tent huren die geschikt is voor een gezin met twee kleinere kinderen. De tent is gebouwd op een houten vlonder en ligt op gepaste afstand van de boerderij in de bosrand op het landgoed. Het is mogelijk om bij deze tent een eigen bijzettentje op te zetten, maar er is hier verder geen gelegenheid om met uw eigen kampeermiddelen te verblijven! De huurtent beschikt over een eigen composttoilet en een douche. Er is geen elektriciteit, maar u heeft wel een eigen keukenhoek en een trampoline voor de kinderen. Ferme de la Caillonnière verzorgt een rondleiding over de boerderij plus welkomstmandje met daarin ook het beroemde kaasje.

Omgeving en activiteiten

Met meer dan 3000 meren is de Brenne een van de belangrijkste natte gebieden in Frankrijk en internationaal bekend om zijn flora en fauna. Er zijn vele soorten vogels, vlinders, orchideeën en insecten. In de Brenne vindt u ook de grootste populatie waterschildpadden, het embleem van het Parc Naturel Régional de la Brenne. Hier vindt u nog de rust om van de natuur te genieten. Er zijn vele wandel- en fietsroutes. Op uw verkenningstochten kunt u ook de kastelen van Azay-le-Ferron, Valençay en Le Bouchet bezichtigen, het dierenwildpark La Haute Touche en het natuurreservaat La Cherine met bezoekerscentrum bezoeken. Er liggen talloze rustieke dorpjes in de omgeving zoals Angles-sur-Anglin, Saint-Benoit-du-Sault of Loches.

Algemene informatie

ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Frans, Engels

Boerderijcamping

Caravans/campers niet toegestaanAccommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen1Aantal tentplaatsen1Alleen droogtoilet/composttoiletPrijs tent per nacht€ 0 (alleen als bijzettentje)Huurprijs tent per dag€ 40-55 (2-4p)Huurprijs tent per week€ 280-360 (2-4p)

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants7 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Gemarkeerde wandelpaden

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)115

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Poel, ven, meer

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Akkerbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadChâtellerault (52), Châteauroux (46 km), Tours (80), Poitiers (90 km)Dichtstbijzijnde dorpPaulnay (1,5), Murs (4 km)