1. Frankrijk
  2. Aquitaine
  3. Saint-Palais-de-Blaye (Gironde)
  4. Camping chez Gendron
image

Camping chez Gendron

Locatie en atmosfeer

Ten noorden van Bordeaux ligt Camping Chez Gendron. Gesitueerd op het terrein van een voormalige 300 jaar oude wijnboerderij, maar nog steeds temidden van wijngaarden en zonnebloemvelden. De met bomen omzoomde camping met zuidwestelijke ligging is terrasvormig van opzet en biedt schitterend uitzicht op de vijf kilometer verderop gelegen riviermonding van de Gironde. Dit is een belangrijk gebied voor trekvogels. De eigenaren Sander en Aletta zien er op toe dat de camping in de omgeving past en geen grote belasting voor de kwetsbare natuur is. Al het groen biedt voldoende schaduw en privacy.

Faciliteiten en aanbod

Slechts een gedeelte van het terrein is in gebruik als camping en de rest is speelbos met een klimparcours voor de kinderen en er zijn dieren om te verzorgen. Het aantal plaatsen is beperkt gehouden tot 55 waarvan slechts vier zijn bezet met houten chalets en een caravan voor de verhuur. In de voormalige chai of wijnpakhuis bevindt zich nu het sanitair. De kippenschuur is omgebouwd tot bar-restaurant en de koeienstal is in gebruik als speelruimte voor kinderen met poolbiljart, dartspel, televisie, tafelvoetbal en computer met internetaansluiting. In het restaurant kunt u zich te goed doen aan biologische gerechten of een vegetarisch menu. Op de camping zijn sportveldjes, een zwembad voor groot en klein, een rijbak voor pony's en er is een fietsverhuurpunt.

Omgeving en activiteiten

Bij de receptie is veel toeristische informatie voor uitstapjes in de omgeving. U kunt uw wandel- of fietstocht starten vanaf de camping. Aan de monding van de Gironde zijn bezoekerscentra gevestigd die u informeren over welke trekvogels en andere dieren in dit gebied te vinden zijn en er worden ook tochten met gids georganiseerd. Bordeaux is een monumentale stad met een wat dromerige sfeer en wordt wel de schone slaapster genoemd. De Port de la Lune, die u ook in het wapen van de stad terugvindt, is Unesco werelderfgoed. Saint-Emillion (70 km) is ook zo’n knus, middeleeuws stadje. Blaye (24 km) daarentegen is een belangrijk Vauban-vestingwerk: Cussac-Fort Medoc. Waar Bordeaux zich uiteraard het centrum van de mondiale wijnhandel waant, geldt iets soortgelijks voor Cognac (57 km) met de handelshuizen Remy Martin, Martell en Hennesy.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-03 t/m 31-10ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Gewone camping

Accommodatie te huur (blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan)Totaal aantal staanplaatsen50Aantal tentplaatsen46prijs per persoon€ 3,95Prijs tent per nacht€ 11Prijs caravan/camper per nacht€ 11Huurprijs caravan per week€ 422,10Prijs blokhut of bungalow per week€ 551,60

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenDinerAfstand tot supermarkt3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Paardrijden

Buitenzwembad

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

rookvrije accommodatie

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)60

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadBordeaux (60 km)Dichtstbijzijnde dorpSaint-Palais