1. Frankrijk
  2. Aquitaine
  3. Molières (Dordogne)
  4. Camping la Grande Veyière
Kleine kaart
image

Camping la Grande Veyière

Locatie en atmosfeer

Onze camping is genesteld in een oud agrarisch domein, waarbij respect voor de bestaande architectuur en de omringende natuur centraal staan. Het ligt net buiten de platgetreden toeristische paden, midden in de natuur en de bossen, aan het einde van een doodlopende weg. Wij zijn een kleine, rustige, familiale en groene camping met een gemoedelijke sfeer: hier kun je ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en lekker tot rust komen.

Faciliteiten en aanbod

Wij beschikken over goede sanitaire voorzieningen, waarbij ook een familie- en babybadkamer en gratis warm water. Je vindt bij ons een kleine kruidenierswinkel en elke dag vers brood op bestelling. Je bent de ganse dag welkom in onze bar met twee grote terrassen, waarvan één overdekt. Hier kun je ook snacks verkrijgen. Een grote barbecue staat ter beschikking. Aan de bar vind je ook een biljart, tafelvoetbal, televisie en gezelschapsspellen. Er staat een computer met internetaansluiting ter beschikking of je kan gebruik maken van onze wifi. In de periode van half juli tot half augustus organiseren we twee tot drie maal per week een creatief atelier, een gegidst bezoek aan het dorp of een sportieve activiteit. Eén keer per week is er een avondactiviteit: een optreden van een lokaal bandje of een gemeenschappelijke maaltijd. Aan het onthaal zorgt een uitgebreide verzameling aan brochures, gidsen en kaarten er voor dat je goed voorbereid op stap kan. Enkele wandellussen met een afstand tussen vijf en twaalf kilometer vertrekken vanaf de camping. Voor meer informatie en reservaties kun je altijd bij ons terecht. Het zwembad van 150m² is in poelvorm aangelegd, gratis en voorbehouden aan onze gasten. Voor de kinderen is er een speeltuin. Verder is er een terrein voor volleybal, badminton of petanque en hebben we twee tafeltennistafels.

Omgeving en activiteiten

De Périgord is een onuitputtelijke bron van interessante, historische plaatsen en een bonte schakering van kastelen, abdijen, vestingsteden, grotten etc. Onze gunstige ligging dichtbij de samenvloeiing van de Dordogne en de Vézère laat u toe om alles volop te verkennen: in het noorden de vallei van de Vézère met zijn talrijke prehistorische vindplaatsen; in het oosten Sarlat, de parel uit de Middeleeuwen; in het westen Bergerac en zijn wijngaarden, en in het zuiden Monpazier en de vestingsteden. Wie houdt van een actieve vakantie komt in de Périgord zeker aan zijn trekken: rivieren voor een kanotocht of een zwempartij; goed aangegeven paden die wandelaars, ruiters en fietsers door de mooiste natuur leiden; avonturenparkoersen in de bomen voor uw avontuurlijk ingestelde kinderen.

Algemene informatie

Openingstijden camping10-06 t/m 15-09ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Gewone camping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen60Aantal tentplaatsen40prijs per persoon€ 7,00Prijs tent per nacht€ 9,20Prijs caravan/camper per nacht€ 9,20Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ inbegrepenHuurprijs caravan per week€ 686 (4 p, hoogseizoen)Huurprijs tent per week€ 455 (4p, hoogseizoen)

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieAfstand tot supermarkt10 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Buitenzwembad

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)190

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadBergeracDichtstbijzijnde dorpMolières