1. France
  2. Provence-Alpes-Côte d'Azur
  3. Val-des-Prés (Hautes-Alpes)
  4. Huttopia la Clarée
image

Huttopia la Clarée

Location and atmosphere

Camping Huttopia la Clarée ligt in een beschermde vallei aan de gelijknamige rivier Clarée. De omgeving is ideaal om te wandelen, te klimmen en te mountainbiken. Het ligt ingeklemd tussen de drie nationale parken Ecrins, Querays en Vanoise. De omgeving tussen Briançon en Sestrières is vanwege het skitoerisme een gehavend landschap, maar het Vallée de la Clarée en het aangrenzende Vallée Etroite zijn nagenoeg onaangetast, autoluw en skiën is er verboden. Er zijn ook geen wintersportfaciliteiten, behalve voor langlaufen en sledehondentrektochten.

Facillities

Kies een van de ruime kampeerplekken om uw eigen tent, caravan of camper neer te zetten of huur een volledig uitgeruste toile-et-bois tent. Er zijn zelfs cosy tents met een houtkachel en als u van avontuurlijk én comfortabel houdt, kiest u voor de trappeur tent: kamperen als een Canadese pelsjager, maar wel met een eigen badkamer. Deze camping ligt erg hoog en dat kan betekenen dat u tot ver in juni geconfronteerd wordt met winterse restanten. Op het mooie houten terras bij de pizza-grill kunt u bijkomen na een mooie bergwandeling. Elke maandagavond wordt in het hoogseizoen een nachtelijke wandeling georganiseerd om sterren te kijken en waarbij u meer te weten komt over het heelal. Neem het op tegen de andere campinggasten en doe mee aan de sporttoernooien: volleybal, jeu-de-boules, voetbal of tafeltennis. Of geniet van het mooie nieuwe zwembad.

Surroundings and activities

Ontdek vanaf de camping het ongerepte natuurlandschap van pijnboombossen en graaslanden en traditionele huizen in de omliggende dorpjes en gehuchten. Névache, Val-des-Près, Plampinet, La Vachette, Le Rosier en Les Alberts zijn zeker een bezoekje waard. De belangrijkste wandelroute is de GR57. Bezoek zeker ook Briançon, na Davos de hoogst gelegen stad van Europa. De stad is omringd door de vestingwerken en forten van Vauban, die de toegangsweg tot het huidige Italië moesten bewaken.

General information

Opening times campsite18-05 t/m 17-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

English, French

Normal camping

Total number of pitches250Number of tent pitches215prices per person€ 14-34,90Price per child (<12)€ 0-4,50Price tent per night€ 32-62 (2p) of €42-124 (4-5p)

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket10 kmDistance to restaurants10 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Workshops and courses

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Marked trails

Horseriding

Mountaineering

Children

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Mountainous to alpine landscape

Stream, river, canal

Route description

Nearest cityBriançonNearest villageVal-des-Prés