1. Spanje
  2. Aragon
  3. La Fresneda (Teruel)
  4. Camping la Fresneda
image

Camping la Fresneda

Locatie en atmosfeer

Camping la Fresneda ligt in de streek Matarraña, in een bosrijke omgeving op drie kilometer van het middeleeuwse dorp La Fresneda. De camping ligt op drie olijfboomterrassen met een panoramisch uitzicht op het natuurreservaat Los Puertos de Beceite, waar de steenbok nog veelvuldig voorkomt. De camping is zo ingericht dat het de natuurlijke omgeving zo min mogelijk verstoord. Daarom bevindt het douche- en toiletgebouw zich deels ondergronds en is de bar om een enorm rotsblok gebouwd. Er wordt op biologische wijze olijven en amandelen verbouwd. Het afval wordt gescheiden ingezameld en er vindt biologische afvalwaterzuivering plaats. De camping is vooral bedoeld voor mensen die rust, natuur en cultuur zoeken.

Faciliteiten en aanbod

Er zijn 25 ruime kampeerplaatsen met stroomaansluiting van zes ampère. Gebruik is bij de prijs inbegrepen. Voor verkoeling is een klein Romeins bad aangelegd met een mooi terras er omheen. Dagelijks is er vers brood verkrijgbaar, behalve op zondag. Een aantal keren per week worden er maaltijden geserveerd in de bar of op het terras, vergezeld van een ecologische wijn uit de streek. Een plaats reserveren is mogelijk. Bij een verblijf van een week of langer krijgt u korting, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus.

Omgeving en activiteiten

In het natuurreservaat zijn vele watertjes om te zwemmen of u gaat naar het zwembad in het dorp. Er zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden, ook direct vanaf de camping. Een van de populairste wandelingen is die door de prachtige kloof El Parrizal. Of u maakt een fietstocht over de Vía Verde, een oude spoorlijn waarvan nu een fietspad is gemaakt. Er zijn goede mogelijkheden om te gaan paardrijden, canyonen en rotsklimmen. Ook een bezoek aan een van de vele monumentale dorpjes is de moeite waard. Ook La Fresneda telt een aantal nationale monumenten.

Algemene informatie

Openingstijden camping01-04 t/m 30-09ReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Spaans, Nederlands, Engels

Gewone camping

Totaal aantal staanplaatsen25Aantal tentplaatsen25prijs per persoon€ 5,50Prijs tent per nacht€ (incl. gebruik wifi): 14Prijs caravan/camper per nacht€ (incl. gebruik wifi): 14Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ incl.

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieDinerAfstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)575

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Akkerbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadAlcañiz (30 km), Valderrobres (10 km)Dichtstbijzijnde dorpLa Fresneda