1. Denemarken
  2. Skærbæk (Tønder, Syddanmark)
  3. Fæbrogård
image

Fæbrogård

Locatie en atmosfeer

Wij wonen aan de rand van het gezellige dorp Døstrup, naast de kerk en met uitzicht over de velden en weiden. Op ongeveer 17 kilometer van het strand van Rømø, het mooiste strand van Denemarken, en vijf kilometer van het Nationalpark Vadehavet, de Deense Waddenzee. De vakantiewoning is gelegen in het hoofdgebouw van een monumentaal gebouw, dat vroeger een landbouwbedrijf was en toebehoorde aan koningin Margarethe I (1353–1412). Veel oude elementen, de meeste dateren van 150 tot 200 jaar terug, zijn in de woning terug te vinden, zoals monniksstenen en oude balken. De boerderij is biologisch sinds 1989 en wij houden schapen, paarden, kippen en honden en er zijn fruitboomgaarden.

Faciliteiten en aanbod

Het appartement maakt deel uit van de oude schuur waar vroeger diervoer werd bewaard. De woning is authentiek maar ook comfortabel ingericht met onder andere een bubbelbad. Er is een slaapkamer en een grote woonkeuken, een badkamer met bubbelbad en douche. Op de vliering kunnen twee volwassenen of kinderen slapen. U heeft een eigen terras tot uw beschikking met een ruime tuin. De woning wordt met houtsnippers en zonnepanelen verwarmd en is CO2-neutraal. U kunt de woning ook als B&B reserveren. Dan is de prijs inclusief ontbijt, beddengoed, handdoeken en de eindschoonmaak. We hebben zes paarden die heel mak zijn. Op twee kan gereden worden, een pony en een IJslander, en tegen betaling kunnen we een rit met de kinderen verzorgen. We hebben ook tamme konijnen die in de zomerperiode in een groot hok zitten waar volwassenen en kinderen ze kunnen verzorgen en knuffelen. Onze kippen leveren de eieren en de schapen en lammeren houden ons gras kort.

Omgeving en activiteiten

Onze boomgaarden Lovrup en Hønning liggen op vijf kilometer en daar is veel gelegenheid voor wandeltochten. Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor uitstapjes in de natuur tijdens een weekendverblijf, minivakantie of langere vakanties. Er zijn veel veldwegen waarop u kunt wandelen, fietsen of paardrijden en waar u ongestoord van het uitzicht kunt genieten zo ver het oog reikt: het is hier tamelijk vlak! Ribe is het oudste middeleeuwse dorp in Denemarken. Het oude stadscentrum telt heel wat restaurants, kroegen en cafés. Ook het Vikingenmuseum en Vikingencentrum treft u in Ribe. Onze kruidenier is helaas gesloten, dus u moet naar Skærbæk (6 km) om boodschappen te doen. Daar vindt u Døstrup Kandevejskro, waar ze lekker eten hebben.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Duits, Deens

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen2-6Aantal huisjes/appartementen1Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 45-53 (2 pers. per nacht, elke volgende persoon: €13 per nacht) per eenheid

Maaltijden

OntbijtAfstand tot supermarkt6 kmAfstand tot restaurants6 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Spelletjes

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)3

Zee, strand, duinen, lagune

Overwegend landbouwgebied

Producten van de boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Fruitteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadTønder (22 km), Ribe (29 km)Dichtstbijzijnde dorpDøstrup