1. Denemarken
  2. Ærøskøbing (Ærø, Syddanmark)
  3. Vesteraas
image

Vesteraas

Locatie en atmosfeer

Welkom op Vesteraas op het eiland Ærø. Deze Bed&Nature ligt aan de kust, in het natuurreservaat van de Voderup-klif. Ærø is gezegend met gemiddeld meer zonnige, droge dagen dan de rest van Denemarken. Het eiland wordt gezien als het grote voorbeeld op het gebied van duurzame energie. Het is koploper in het gebruik van zonne-energie. Nils en Maja hebben hier 20 hectare grond en de boerderij is sinds 1993 biologisch. De effecten daarvan zijn goed zichtbaar: er is meer diversiteit aan plantengroei en enkele insectensoorten zijn teruggekeerd. In 1996 is een experimentele, houten stal voor de Dexter-runderen gebouwd. Het vlees van deze koeien is te koop.

Faciliteiten en aanbod

De blauwe boerderij is in typisch Deense stijl gebouwd. Bij de verbouwing zijn duurzame bouwmaterialen gebruikt en de woning wordt verwarmd met biologische brandstof en zonnepanelen. De twee vakantiewoningen liggen slechts 250 meter van zee, hebben authentieke stijlkenmerken maar zijn verder aangepast aan alle moderne eisen van deze tijd. Beddengoed, handdoeken, biologisch afwas- en schoonmaakmiddelen, toiletpapier, thee- en vaatdoeken zijn bij de prijs inbegrepen. Neem bij voorkeur zelf biologische badproducten mee. Op de binnenplaats van de boerderij kunnen kinderen zich vermaken in de speeltuin met zandbak, schommels, speelhuisje en een trampoline. Gedurende de Deense schoolvakanties zijn de appartementen uitsluitend per week te huur vanaf zaterdagen. Als u voor een week huurt, dient u de woning schoon achter te laten of kunt u betalen voor de eindschoonmaak à 500 Deense Kronen (circa €60). Maja en Nils bieden verschillende activiteiten aan, zoals een Strandsafari: een wandeltocht langs de kust. Of voelt u meer voor een Zintuigensafari? Dat is een wandeltocht die in het teken van mindfulness staat. Afhankelijk van het seizoen kunt u meehelpen op de boerderij: de dieren voeren, onkruid wieden, meehelpen met hooien en fruit plukken.

Omgeving en activiteiten

Ærøskøbing is één van de best bewaarde provinciedorpjes in Denemarken met karakteristieke huisjes uit de 17e eeuw. U vindt er kleine winkeltjes, gezellige cafés en een plezierhaven. Vanaf Ærøskøbing vaart een veerboot naar Svendborg (Funen). Søby ligt helemaal in het noorden en is de grootste scheepswerf van het eiland met vissersvloot. Søby ligt vlakbij Skjoldnæs Fyr, een mooie vuurtoren. Marstal in het zuiden is een typisch zeevaartdorp met scheepvaartmuseum. Langs de kustlijn vindt u talloze goede stranden en net buiten Ærøskøbing ligt het Vesterstrand met de bekende Ærøske-badhuisjes. Dit is een prima strand voor kinderen. Ærø is ook geschikt voor een fietsvakantie.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Engels, Duits, Deens

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen12Aantal huisjes/appartementen2Prijs kleinste eenheid per weekCa. €800-850, 7000 DKK per eenheidPrijs grootste eenheid per weekCa. €800-850, 7000 DKK per eenheid

Maaltijden

Verkoop van eigen productenOntbijtCa. €10 of 75 DKKAfstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants7 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Natuurzwemmen

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)78,8 meter

Zee, strand, duinen, lagune

Overwegend landbouwgebied

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Fruitteelt, Veeteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde dorpVoderup, Ærøskøbing (7 km)