1. Germany
  2. Hessen
  3. Lauterbach
  4. Ferienhof Zinn
image

Ferienhof Zinn

Location and atmosphere

Deze 300 jaar oude boerderij ligt 25 kilometer ten noordwesten van de stad Fulda op de noordoostelijke helling van de Vogelsberg, een gedoofde vulkaan in het centrum van de deelstaat Hessen. Het grenst aan het bosrijke Naturpark Hoher Vogelsberg, dat de 600 meter hoge afgevlakte top omvat. Op de boerderij is voor jong en oud van alles te beleven.

Facillities

Er zijn vier appartementen van 35 tot 60 m2 te huur, waarbij ‘Amsel’ en ‘Meise’ elk één slaapkamer hebben en ‘Schwalbe’ en ‘Spatz’ elk twee slaapkamers. Daarnaast is er nog een vakantiehuis voor 15 personen, inclusief gemeenschappelijke ruimte met volledig uitgeruste keuken. De boer verkoopt producten van de boerderij en verzorgt een broodjesservice als ontbijt. Er zijn comfortabele zitplekken, een schommel en een barbecue. Verder kunt u kiezen uit activiteiten als fietsen en wandelen, waarbij kaarten van de omgeving en een GPS-ontvanger voorhanden zijn. Ook kunt u tafeltennisen, basketballen of meehelpen op de boerderij. De kleintjes kunnen zich uitleven in de speeltuin of op de trapwagens. Meerijden op de tractor en het behalen van een ‘melkdiploma’ behoort ook tot de mogelijkheden.

Surroundings and activities

Rondom de weidse, afgeplatte top van de Vogelsberg kunt u etappes wandelen langs het pad van de 125 kilometer lange ‘Vulkanring Vogelsberg’. Interessant zijn de zeshoekige basaltkolommen die u in verlaten steengroeves kunt aantreffen, de sporen van vulkanische activiteit. In natuurreservaat Hohen Vogelsberg vindt u imposante rotsformaties, eeuwenoude bomen en zeldzame bloemen. Het Duitse Wandelinstituut prijst speciaal ook de 16 kilometer lange Bach-Tour-Lauterbach aan. Per fiets kunt u zichzelf op de proef stellen met de beklimming van de Vulkanradweg (94 km), dat een oud spoorwegtracé volgt. In het recentelijk aangelegde klimbos op de berg Hoherrodskopf (20 km) kunt u klauterend uw weg naar boven banen en al rodelend weer afdalen. In Lauterbach vindt u zwembaden, een (midget-) golfbaan en een recreatief vliegveld.

General information

Opening times accommodationyear round

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons11Number of holiday units4Price smallest unit per week€ 210 per unitPrice largest unit per week€ 324 per unit

Food

Sales of own produceDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants0,2 km

Facilities

Bicycles for rent

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)360

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Arable farming, Forestry, Stock breeding

Route description

Nearest cityFulda (25km)Nearest villageLauterbach (1km)