1. Czechia
  2. Vysočina
  3. Číhalín (Třebíč, Zuidelijk Moravië)
  4. Hotel, Camping Kratochvil
image

Hotel, Camping Kratochvil

Location and atmosphere

De ligging van pension en camping Kratochvil is uniek te noemen. De camping ligt in een vallei aan de rivier Jihlava temidden van de Zuid-Moravische wijngaarden, met op de achtergrond het geluid van een kabbelende waterval. In 2012 is hier gestart met de bouw van een waterwiel voor een ecologische energiecentrale voor 100 huishoudens. Met de werking ervan zal Kratochvil CO2-negatief kunnen gaan werken.

Facillities

Pension Kratochvil heeft in totaal 20 kamers voor 38 personen. Er zijn een- en tweepersoonskamers, kamers met een balkon en twee familiekamers op de begane grond. De camping heeft 50 ruime kampeerplekken van minimaal 150 m2 op een terrein van vier hectare. Er zijn zon- en schaduwrijke plaatsen. Er zijn bovendien verharde camperplaatsen aanwezig. Op het eiland bij de waterval is een vuurplaats aanwezig, voor een gezellig kampvuur in de avonduren. Verder zijn er voor de kinderen diverse speeltoestellen en luchtkussens aanwezig op de camping. En er is zelfs een bioscoopscherm. In de bistro kunt u na reservering op het terras of aan de bar een ontbijt met vers gebakken brood of een maaltijd krijgen. Als het wat frisser is kunt u ook gezellig bij de open haard zitten. Het is mogelijk kano’s te huren en een tochtje te maken over de rivier.

Surroundings and activities

Vanaf Kratochvil zijn verschillende wandel- en fietsroutes te volgens waarover de eigenaren u de nodige informatie kunnen verstrekken. Bijzondere plaatsen zijn: Jihlava, de oudste mijnstad van Tsjechië; Třebíč, de stad met de Joodse wijk en de Sint-Procopiusbasiliek, beiden werelderfgoed van Unesco; en Telč, met een prachtig historisch centrum dat ook op de lijst met werelderfgoed van Unesco vermeld staat. In de tweede stad van Tsjechië, Brno, komen de twee rivieren Svratka en Svitava samen. Er is een mooi historisch centrum, maar ook valt er moderne architectuur te bewonderen. Een voorbeeld is de Villa Tugendhat van Mies van der Rohe.

General information

Opening times accommodation15-04 t/m 15-10Opening times campsite15-04 t/m 15-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Czech, German

Lodging

Number of persons38Number of rooms20Price single room per night30Price double room per night€ 30 per personPrice includes breakfast

Group accommodation

Number of persons38Number of rooms20Prices on request

Normal camping

Total number of pitches50Number of tent pitches50prices per person€ 3,50Price tent per night€ 8-11Price caravan/camper per night€ 11Costs for use electricity per day€ 4

Food

Own restaurant/canteenBreakfastDinnerDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)418

Route description

Nearest cityTřebíč (7 km)Nearest villageOkříšky (3 km)