1. Czechia
  2. Jižní Čechy
  3. Hluboka nad Vltavou (Písek, Zuid-Bohemen)
  4. Camping Kostelec
image

Camping Kostelec

Location and atmosphere

Gezinscamping Kostelec ligt aan de rand van het kleine dorpje Kostelec in Zuid-Bohemen, in één van de mooiste streken van Tsjechië. De camping ligt op ongeveer 500 meter hoogte op de zuidzijde van een heuvel. Hierdoor is de temperatuur op de camping meestal wat hoger dan in de omgeving. Bovendien heeft u een geweldig uitzicht over het eigen bos en over het riviertje. U kunt hier regelmatig wild observeren.

Facillities

Voor de gasten zijn er diverse voorzieningen aanwezig in de recreatieruimte, onder andere een bibliotheek, een televisie met dvd-speler, een biljarttafel en een tafeltennistafel. Ook is er een computer met internet en bijna op het hele terrein is gratis wifi. Buiten zijn er speeltoestellen, een klein zwembad, een kabelbaan, een zandbak, een trampoline en zelfs een kleine kinderboerderij. Grenzend aan de camping ligt nog een voetbal- en volleybalveld, een vijver en een speeltuintje. Campinggasten kunnen gratis gebruikmaken van mountainbikes. Er is een winkeltje met in de ochtend verse broodjes, een kantine en een snackbar. Op het gezellige terras kunt u wat eten of drinken. Daarnaast wordt er wekelijks een barbecue en regelmatig activiteiten en excursies georganiseerd voor de gasten.

Surroundings and activities

Op vijf autominuten van de camping is het Museum voor Historische Voertuigen Pořežany. Hier kunt u een bijzondere collectie oude Oost-Europese voertuigen bewonderen, waaronder koetsen en de enige uit de Tweede Wereldoorlog stammende houtgestookte vrachtwagen die Tsjechië rijk is. Het dorpje Holašovice is een van de mooiste dorpjes in de omgeving met bijzondere door kunstenaars gedecoreerde geveltjes. Proef hier de overweldigende rust en vriendelijkheid van het Tsjechische platteland. České Budějovice is de grootste stad van Zuid-Bohemen. Er zijn vele historische bezienswaardigheden zoals de Černá Věž of Zwarte Toren, de vrijstaande klokkentoren van de bisschoppelijke kerk en het voormalige, in 1265 door Ottokar II Premysl gestichte klooster Dominicansky Klaster, waar een bijzondere kruisgang te bezichtigen is.

General information

Opening times campsite26-04 t/m 15-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Czech

Selfcatering housingunit

Number of persons1-2Number of holiday units1Please bring your own towelsPrice largest unit per week€ 199-299 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches70Number of tent pitches70prices per person€ 4Price tent per night€ 8-12Price caravan/camper per night€ 8-12Tent rental price per week€ 154-399

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDinnerDistance to supermarket14 kmDistance to restaurants14 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Boatrent

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)480

Route description

Nearest cityHluboká nad Vltavou (14 km), Týn nad Vltavou (14 km), České BudějoviceNearest villageKostelec