1. Zwitserland
  2. Graubünden
  3. Tenna
  4. Hof Unterhus
image

Hof Unterhus

Locatie en atmosfeer

Deze 250 jaar oude, houten Walser-boerderij ligt hoog tegen de flanken boven het zonnige Safiental, zo'n 700 meter van Tenna. Het is een biologisch-dynamische melkveehouderij. Ueli leidt de boerderij en Eva is verpleegkundige.

Faciliteiten en aanbod

Op de eerste verdieping van dit sfeervolle huis is een appartement met twee grote slaapkamers, een zitkamer en woonkeuken, geschikt voor maximaal zes volwassenen en twee kinderen. De keuken heeft een vaatwasser en wasmachine. Het erf is een heerlijke plek voor kinderen om te spelen, geen verkeer en genoeg beesten om je mee te vermaken: er zijn kalfjes, yaks, dwerggeiten, kippen, katten en konijnen. De gasten mogen meehelpen op de boerderij of op het land. Maar u kunt ook lekker lui in een van de ligstoelen genieten van de zon, de berglucht en het uitzicht over het dal. Ueli en Eva verkopen ook allerlei biologische producten van het eigen bedrijf zoals kaas, rundvlees en eieren.

Omgeving en activiteiten

Vanuit het huis kunt u heerlijke wandeltochten door de bergen maken. Doe daarbij beslist de indrukwekkende kloof in Ruinalta aan. In de directe omgeving kan ook worden paardgereden of geraft. In de winter is het huis een gunstige plek voor skiërs; de skilift is praktisch naast het huis. In Safien-Camana (12 km) ligt het Heimatmuseum, en Chur (29 km), met historische binnenstad en goede uitgaansgelegenheden, mag u niet overslaan. Het is een van de oudste steden van Zwitserland. Hier is het Rhätisches Museum, het heeft een slot en er staat ook een interessante kathedraal uit de zestiende eeuw.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Frans, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen8Aantal huisjes/appartementen1Prijs kleinste eenheid per week455 CHF per eenheidPrijs grootste eenheid per week840 CHF per eenheid

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt0,7 kmAfstand tot restaurants0,7 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Paardrijden

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)1620

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadChurDichtstbijzijnde dorpVersam