1. Belgium
  2. Hainaut
  3. Ath (gem Ath)
  4. Amis de la Nature La Maison Verte
image

Amis de la Nature La Maison Verte

Location and atmosphere

Midden in het aardige stadje Ath ligt Natuurvriendenhuis Maison Verte. Ath is een kleine Waalse stad in het noorden van de Belgische provincie Henegouwen. De stad ligt aan de samenvloeiing van de Oostelijke - en Westelijke Dender, die vanaf Ath bevaarbaar is. Het stadje heeft een rijke en woelige geschiedenis. Er zijn veel bijzondere gebouwen en verschillende musea. Vanaf het heraangelegde Grote Markt-plein kan de bezoeker het verleden ontdekken: het dagelijkse leven van de Gallo-Romeinse voorouders, de middeleeuwse geschiedenis rond de Burbant-toren en het harde bestaan van de arbeiders in de steengroeve van Maffle in de 19e eeuw.

Facillities

Het huis is eenvoudig ingericht. Er zijn 20 bedden verdeeld over zes kamers voor twee personen en twee kamers voor vier personen. Er is sanitair met douche aanwezig. De keuken is uitgerust met het benodigde keukengerei. In de woonkamer is ruimte voor een goed gesprek. Het huis kan in zijn geheel worden gehuurd voor € 165 per dag.

Surroundings and activities

Op elk vierde zondag van augustus stromen duizenden toeschouwers in Ath samen om deel te nemen aan de Ducasse van Ath, een volksfeest dat al ruim vijf eeuwen wordt gevierd. Het hele weekend lang vinden er manifestaties plaats in de stad van de Reus. Op zondag trekt een stoet door de straten waarbij onder andere taferelen van het Oude - en Nieuwe Testament en middeleeuwse legenden worden uitgebeeld. In 2005 is de Ducasse als meesterwerk van het immaterieel erfgoed van de mensheid door de Unesco erkend. Het land van Ath biedt zijn bezoekers verder de charmes van een rustig en beschermd platteland aan. Tussen de boerderijen, kapellen en molens zijn er talrijke wandelingen en fietstochten mogelijk.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

French

Lodging

Number of persons20Number of rooms6Prices on request

Group accommodation

Number of persons20Number of rooms6Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrice dormitory room per night€ 7,50-10

Food

Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Indoor swimming pool

Tennis court

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)36

Route description