1. België
  2. Luxembourg
  3. Mortehan (Bertrix)
  4. Camping les Ochay
image

Camping les Ochay

Locatie en atmosfeer

In de bosrijke, zuidelijke Ardennen, aan een meander van de rivier Semois ligt deze kleine, gezellige Camping les Ochay. De camping is zeer geschikt voor wandel-, fiets- en waterliefhebbers. De omgeving biedt duizend een mogelijkheden om er sportief op uit te trekken. Eigenaren Diana en Erik doen er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Faciliteiten en aanbod

Het kampeerterrein is weelderig groen met veel bomen én 49 plaatsen, waarvan er 24 liggen op een zonnig eiland in de Semois. Verse broodjes kunt u bij de receptie bestellen. Op de camping kunt u kajaks en de bijbehorende uitrusting huren. U krijgt de nodige tips mee en ook aanvullend transport kan voor u geregeld worden. Kinderen kunnen lekker pootjebaden en dammetjes bouwen in de rivier en er zijn speeltoestellen op het kampeerterrein. In de avond mag op het terrein een gezellig kampvuur worden ontstoken.

Omgeving en activiteiten

Vanaf de camping zijn er talloze activiteiten te ondernemen. U kunt al wandelend, op de mountainbike en per kajak de prachtige natuur van de Ardennen verkennen. Bezoek ook het Middeleeuwse kasteel van Bouillon, waarvan de bouw waarschijnlijk begonnen werd in de 8e eeuw. De 13e-eeuwse Godfried van Bouillonzaal werd in de rotsen uitgehakt. In Bertrix kunt u een leisteengroeve bezichtigen. Vlak over de grens in Frankrijk vindt u verder de burcht van Sedan en de citadel van Montmedy. De beroemdste grotten van België, die van Han, bijzonder vanwege de prachtige kalkafzettingen en majestueuze zalen, en het omliggende wildpark met bijzondere flora en fauna, zoals wolven, lynxen, herten en beren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving, zijn zeer bezienswaardig.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-04 t/m 22-09ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Gewone camping

Totaal aantal staanplaatsen49Aantal tentplaatsen49prijs per persoon€ 5Prijs tent per nacht€ 6Prijs caravan/camper per nacht€ 6Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2,25Prijs voor het parkeren van uw auto€ 2,50

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieAfstand tot supermarkt4 kmAfstand tot restaurants1.5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Boot- of kanoverhuur

Fietsverhuur

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Wintersport

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)225

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadBertrixDichtstbijzijnde dorpMortehan