1. Belgium
  2. Antwerpen
  3. Arendonk
  4. Talander
image

Talander

Location and atmosphere

Talander is een unieke plek midden in de natuur. Het is een initiatief dat meer dan 25 jaar bestaat. Vijftien volwassen mensen met een verstandelijke beperking hebben er hun werk- en woonplek. De bewoners zijn, samen met de medewerkers, verantwoordelijk voor het werk dat moet gebeuren. Er is een biologische moestuin, een kruidentuin en er zijn ezels, kippen en schapen. In de eigen bakkerij worden brood en koekjes gebakken en we drogen kruiden voor onze unieke theemelanges. Talander wil zich inzetten voor actieve natuur- en cultuurbeleving, er is een steenkap- en schildersatelier en in de Artabanzaal zijn er soms lezingen, tentoonstellingen, voorstellingen en voordrachten. Vele bezoekers worden er gastvrij ontvangen.

Facillities

Op het terrein van Talander staat een gezellig lemen vakantiehuisje. Het heeft een woonkamer met houtkachel, een keukentje met wasgelegenheid en boven is er slaapplaats voor vier personen. Toilet en douche zijn in het gebouw vlakbij. Wie iets meer luxe wil, kan terecht in een studio voor vier personen. In overleg is het mogelijk om mee te doen in de tuin, in de kunstateliers of u kunt een ezel meenemen op uw wandelingen. Op zondag tot en met donderdag is het theehuisje open, daar kunt u terecht voor koffie of thee met gebak uit de eigen bakkerij, streekbieren en Fairtrade-producten.

Surroundings and activities

De omgeving van Talander is een echt fiets- en wandelparadijs in het unieke Kempense landschap. Het bewijs daarvoor is de Talanderwandeling, die in 2014 wandeling van het jaar werd. In de omgeving zijn er de natuurgebieden de Hoge Vijvers in Arendonk, de Ravelse Bossen en de Liereman in Oud-Turnhout. Er is een uitgebreid wandel- en fietsknooppuntennetwerk dat deze gebieden verbindt en doorloopt tot ver voorbij de Belgisch-Nederlandse grens. Vlakbij Talander is er ook een speelbos en even verder een bivakzone waar u kunt paalkamperen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons8Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 455 per unitPrice largest unit per week€ 455 per unit

Food

Sales of own produceDistance to supermarket6 kmDistance to restaurants6 km

Facilities

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Marked trails

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)33

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture

Route description

Nearest cityTurnhoutNearest villageArendonk