1. België
  2. Antwerpen
  3. Merksplas (gem Merksplas)
  4. Widar
image

Widar

Locatie en atmosfeer

Landvidi ligt in het aantrekkelijke landschap van de Noorderkempen en is één van de zes huizen van dorpsgemeenschap WIDAR. De medewerkers wonen en werken hier samen met verstandelijk gehandicapte bewoners. Er is een gemengd biologisch-dynamisch landbouwbedrijf en veeteelt. De koeien nemen een belangrijke plaats in en de melk gaat naar de eigen kaasmakerij voor de productie van platte kaas en yoghurt. In de moestuin worden meer dan 30 soorten groenten geteeld en de fruitbomen en meer dan 500 bessenstruiken leveren heerlijk fruit. Behalve de boerderij is er ook een weverij en een biologische bakkerij. In overleg is uw hulp op de boerderij van harte welkom. U kunt altijd een kijkje gaan nemen bij het werk op de boerderij.

Faciliteiten en aanbod

Afhankelijk van de aanwezigheid van het vee kampeert u achter de stal, op het gazon of elders op het terrein. De aantrekkingskracht van kamperen op deze boerderij is de heilzame rust die er heerst door de afgelegen ligging.

Omgeving en activiteiten

Het smalle en kronkelende riviertje De Merkske ontspringt als Noordermark in het grote natuurgebied Het Moer. Het vormt de natuurlijke grens tussen Nederland en België en u vindt hier meer dan 1000 hectare bijzondere natuur, heidegebieden en zeldzame plantensoorten. In Wortel Kolonie bevindt zich Natuurpunt Bezoekerscentrum De Klapekster, het startpunt voor wandel- en fietstochten. De Wombatroute is een rolstoelroute. Paardrijden, al dan niet aangespannen, is in overleg ook mogelijk.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Gewone camping

Totaal aantal staanplaatsen2prijs per persoon€ 2Prijs tent per nacht€ 3Prijs caravan/camper per nacht€ 3Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 1

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieVerkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Buitenzwembad

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Natuurwandelingen met gids

Overdekt zwembad

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Zorgboerderij

Grasland, Tuinbouw, Fruitteelt, Akkerbouw, Bosbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadTurnhoutDichtstbijzijnde dorpMerksplas