1. Oostenrijk
  2. Vorarlberg
  3. Au
  4. Bio Ziegenhof Seilerhus
image

Bio Ziegenhof Seilerhus

Locatie en atmosfeer

Het Seilerhus is een in Wälderbauern-stijl gebouwde boerderij die dateert uit 1698 of misschien nog eerder: bij een verbouwing zijn daarvoor aanwijzingen gevonden. Halverwege de achttiende eeuw was het vermoedelijk het eerste schoollokaal in de omgeving en het huis is via een ongebruikelijke overerving in de familie Berlinger gekomen. Er is veel aan vernieuwd en veranderd, en in 1999 zijn Julia en Josef, die toen het bedrijf overnamen, op biologisch-dynamische werkwijze overgegaan. Aanvankelijk als gemengd bedrijf, maar zij hebben zich langzamerhand op het maken van geitenkaas toegelegd. Toch loopt er nog steeds veel beestenspul rond als koeien, varkens, kippen, konijnen en een kat. Het kraanwater wordt verwarmd met behulp van zonnepanelen en er wordt met hout gestookt.

Faciliteiten en aanbod

Op de begane grond is een nieuw appartement voor acht en maximaal 11 personen, met een compleet ingerichte keuken dat direct toegang geeft tot een groot terras. Er zijn twee tweepersoonsslaapkamers en één kamer met twee stapelbedden. Er kan eventueel nog een kinderbedje bij. In de zitkamer - met echte tegelkachel - is nog een slaapbank voor twee personen. Buiten is een speelhoek met schommel, glijbaan en zandbak. Het is niet alleen geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, ook rolstoelgebruikers kunnen hier prima trecht. Alles is gelijkvloers en de keuken is ruim van opzet. Er zijn allerlei biologische produkten te koop, zoals melk, boter, kaas, spek, yoghurt en eieren.

Omgeving en activiteiten

Een mooi gebied om te wandelen of fietsen over een ruime keus uit bewegwijzerde routes in de omgeving. Vlakbij kunt u natuurparken bezoeken als Holdamoos en Rappenlochschlucht. In Bezau is een heemkundemuseum. In de directe omgeving vindt u buitenbaden, een tennisbaan en een manege. Als u meer dan drie overnachtingen boekt, krijgt u de Bregenzer-card gratis en is het zwembad en het lokale vervoer per bus en sommige kabelbanen gratis.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Frans, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen8Aantal huisjes/appartementen1Prijs kleinste eenheid per week€ 639 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 1036 per eenheid

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieVerkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants0,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

rookvrije accommodatie

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)830

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Bosbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadDornbirn (35 km)Dichtstbijzijnde dorpSchoppernau (2 km)